Ha publicat l’assaig satíric ‘Pallassos i monstres’ (Edicions La Campana, 2000) sobre vuit dictadors africans. La crítica n’ha dit que és un llibre formidable, que il·lumina a través de la documentació i la sàtira una fosca realitat que se’ns oculta.

La novel·la ‘La pell freda’ (Edicions La Campana, 2002) va suposar l’entrada d’Albert Sánchez Piñol en el camp novel·lístic amb una obra sorprenent per la seva força i originalitat.
Ha aconseguit un èxit excepcional de venda i crítica i se n’han venut els drets de traducció a 37 llengües.

‘Pandora al Congo’ (Edicions La Campana, 2005), amb més de 15 traduccions, ‘Tretze tristos tràngols’ (Edicions La Campana, 2008) i ‘Victus’ (Edicions La Campana, 2012), un autèntic fenomen de vendes, confirmen la qualitat de l’escriptor català contemporani més internacional. Ara acaba de publicar la continuació d’aquesta última novel·la: ‘Vae Victus’.

VAE VICTUS

Albert Sánchez Piñol (La Campana Editorial, 2015)

Aquesta novel·la narra quatre noves aventures de l’enginyer Martí Zuviría, el protagonista de ‘Victus’.

El llibre comença el 12 de setembre de 1714, l’endemà de la caiguda de Barcelona i poc abans que Zuviría fugi a l’Amèrica del Nord, on ajudarà els indis yames en la guerra contra els colons anglesos. Després de l’aventura americana tornarem a Catalunya, però també anirem a Londres, Alemanya i fins i tot Nova Zelanda. Hi retrobarem personatges històrics que ja vam conèixer a ‘Victus’, com l’ambigu duc de Berwick, el seu acèrrim enemic Verboom o l’admirat general Villarroel, alhora que en descobrirem de nous, com el famós guerriller antiborbònic Pere Joan Barceló –àlies ‘Carrasclet’– o l’explorador anglès James Cook.