Anabel Vélez Vargas és periodista. Va néixer a Santa Coloma de Gramenet, Barcelona, ​​el 1975, l’any que Marvel va crear a Tempesta dels X-Men. Periodista inquieta, amant fervent de la cultura, devoradora de llibres i còmics, escolta discos fins ratllar-los i veu cinema en pantalla gran, com ha de ser. Editora en cap del web Culturaca, col·labora habitualment en revistes com Ruta 66 i webs com Blisstopic. En el passat va escriure en revistes com Ritmes del Món o Cineasia. També l’hauràs escoltat a Ràdio Gramenet fent programes de cinema i música o com a col·laboradora del programa musical El Click de Ràdio Montornès.

Anabel Vélez ens presentarà dos llibres.

El primer, Superheroínes (MA NON TROPPO, 2017), una autèntica novetat en el seu gènere, que fa un repàs de les principals superheroïnes que han existit durant dècades en el món dels còmics, la seva evolució i els canvis que han suportat: dones poderoses que han lluitat contra el mal i el crim amb els mateixos poders que els seus companys masculins.

El segon, Rockeras (MA NON TROPPO, 2017) ens parla sobre dones com Grace Slick, Janis Joplin, Tina Turner o Patti Smith que van trencar clissés i van haver de saltar molts obstacles a l’hora de pujar a un escenari i posar música i actitud al rock. Aquest llibre recull mig segle de la història del rock en forma de les històries personals dels seus principals protagonistes, un periple que va des pioneres com Big “Mama” Thornton o Sister Rosetta Tharpe fins a algunes de les últimes generacions de cantants que apunten a convertir-se en futures figures de la música.