Llicenciada en Filologia Catalana i Hispànica, Anna Maria Villalonga és professora de literatura del Departament de Filologia Catalana de la Universitat de Barcelona. Especialista en l’Edat Moderna, combina la seva recerca i les publicacions sobre el teatre català del segle XVIII amb l’activitat divulgadora i investigadora al voltant del gènere negre. Autora d’articles i estudis que se centren en la novel·la negra catalana actual, les seves ressenyes i articles apareixen periòdicament en diversos mitjans digitals. Edita tres blocs diferents, que abracen els àmbits del cinema i de la literatura. Entre ells, A l’ombra del crim, especialitzat en el gènere, ha esdevingut un espai de referència per a tots els amants de la narrativa criminal. També conrea la literatura de ficció i alguns dels seus relats han estat publicats en diversos reculls i revistes literàries.

Noves dames del crim

Anna Maria Villalonga (Llibres del delicte, 2015)

Després de demostrar amb els tretze relats d’Elles també maten (número 3 de la nostra col·lecció) que les escriptores catalanes si calia matar, mataven, ara tornem a la càrrega amb una altra mostra col•lectiva de talent. Tretze noves autores que ens ofereixen les seves magnífiques històries, escrites expressament per a l’ocasió.
Noves dames del crim presenta una novetat: algunes de les integrants són nouvingudes a la literatura negra i policial. Malgrat el seu enorme bagatge literari, aquesta antologia ha estat el seu primer contacte amb el gènere. I l’experiència els ha encantat, com demostra a bastament la qualitat dels relats.
Les Noves dames del crim són: Isabel-Clara Simó, Rosa Ribas, Anna Moner, Isabel Franc, Elisenda Roca, Blanca Busquets, Roser Cabré-Verdiell, Montse Sanjuan, Sílvia Romero, Antònia Carré-Pons, Raquel Picolo, Gemma Pasqual-Escrivà i Anna Maria Villalonga.