Anna Pantinat (Barcelona, 1977) és artista escènica i autora de ‘Construcció de la Nit’ (Editorial Fonoll), ‘De sobte, un Estiu’ (LaBreu) i ‘Qui no s’anomena’ (Món de Llibres). Canta, toca el teclat, el theremin i compon a Pentina’t Lula i coordina, amb Daniel Ardura, el segell discogràfic Repetidor Disc.
Formada al Conservatori Superior Municipal de Barcelona, aviat s’interessà per altres disciplines artístiques. Estudia teatre i participa com a creadora i intèrpret en diverses companyies underground. També actua en alguns curtmetratges. Musicalment, col·labora tocant i composant amb el teclat, el theremin o el trombó de vares en grups d’estils molt diversos.
L’estiu de 2012 va publicar un recull de poemes al llibre ‘Mar a Rems’ i el seu poemari traduït al castellà ‘De repente, un verano’. Posteriorment va rebre el premi Ventura Gassol per ‘De sobte, un estiu’ i l’any següent, ‘Construcció de la Nit’, guanyà el Joan Duch de Juneda. Apareix a les antologies ‘Generació (H)original’, ‘Mig segle de poesia catalana del maig del 68 al 2018’ i ‘1-0, trenta poetes per la llibertat’. El seu poema ‘Els Déus de l’Olimp tenen casa a Cadaqués’, és escollit com un dels millors de l’any durant els Jocs Florals de Barcelona del 2015. El 2018 rep el Ciutat de Manacor amb ‘Qui no s’anomena’.
Les seves propostes s’han pogut veure en festivals com LEM, Embarra’t, Poesia i +, i a la Setmana de la Poesia de Barcelona amb el Projecte En Residència.