Antoni Bolinches (Barcelona 1947) és llicenciat en Filosofia i Ciències de l’Educació amb grau de llicenciat en Psicologia i màster en Sexualitat Humana. És un dels introductors de la psicologia humanista a Espanya i s’ha especialitzat en el tractament dels conflictes de parella, les disfuncions sexuals i les teràpies de creixement personal, amb una metodologia pròpia coneguda com a Teràpia Vital. És el psicòleg català més llegit i la repercussió de les seves idees, difoses a través dels seus llibres, cursos i conferències, l’acrediten com una de les figures més prestigioses dins de les noves tendències de la psicologia positiva.

El secreto de la autoestima

Antonio Bolinches (Ediciones B, 2015)

La principal idea que defensa “El secreto de la autoestima” és que “a la vida, els bons moments són per a disfrutar-los i els dolents per a aprendre”.

Partint d’aquesta base, Antoni Bolinches utilitza tota la seva experiència clínica i la seva capacitat pedagògica per a crear un programa d’autoajuda que, a través de l’autoanàlisi, l’autocrítica i el desenvolupament de les facultats psicològiques del lector, facilita que aquest incrementi la seva seguretat fins a un punt que li permeti sentir-se realitzat i feliç, descobrint l’origen de les seves inseguretats i les coses que poden fer-li guanyar confiança en les seves capacitats personals.

En aquest nou llibre, l’autor desenvolupa un sistema d’autoajuda fonamentat en el seu mètode terapèutic per a assentar les bases d’una nova teoria de la seguretat amb la innovadora inclusió de la competència sexual com a font d’autoafirmació. Amb aquesta instructiva obra, Bolinches desenvolupa al màxim la seva creativitat i autoritat terapèutica per a convertir-se en autor de referència de la psicologia moderna.