Carla Gràcia (Barcelona, 1980) és llicenciada en Ciències de la Comunicació per la Universitat Ramon Llull. Després de realitzar un postgrau en Gestió i Resolució de Conflictes, un MBA internacional i d’estar vivint a França, Anglaterra i els EUA, va emprendre l’aventura de donar la volta al món. Va ser en aquest viatge on va descobrir la vocació per l’ofici d’escriure.
Ha treballat per empreses nacionals i internacionals, com Nestlé, Shackleton, Rosa Clará o Salas, en l’àmbit de la comunicació i la formació. Editora durant més de dos anys de la revista D+ Magazine i directora del programa radiofònica ‘Plusvàlua’, d’economia amb valors, ha col·laborat amb diversos mitjans de comunicació. Formada com a escriptora a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, després de la publicació del seu segon llibre d’assaig, amb l’editorial Columna, va decidir deixar la seguretat d’una feina estable per retirar-se a un petit poble de muntanya i acabar la novel·la que feia més de quatre anys que estava escrivint. És Professora Associada de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) on imparteix classes de comunicació escrita i escriptura per a futurs periodistes.
Va debutar com a escriptora de ficció el 2014 amb ‘Set dies de Gràcia’ (Rosa dels Vents), una novel·la històrica que va triomfar. Més tard, explica, li va plagiar el llibre una autora mediàtica. I, tot i que assegura que vol passar pàgina –perquè mai ho va arribar a denunciar tot i tenir-ne proves–, cinc anys després ha convertit en matèria literària aquella experiència en la seva nova novel·la. Aquest 2019, Carla Gracia aborda a ‘L’abisme’ (Univers) el plagi i la caiguda en desgràcia d’un escriptor d’èxit.