Barcelona, 1961. És doctor en biologia i investigador del CSIC. Actualment dirigeix un grup de recerca a l’Institut d’Investigacions Biomèdiques de Barcelona. El 1994 va guanyar el Premi de Novel·la Científica amb Tots som parents. És autor d’obres de ficció com “Setembre de passió” i “El secret de l’almogàver”, i de divulgació científica, com “Blocs de ciència”, “100 enigmes que la ciència (encara) no ha resolt”, “100 mites de la ciència” o “100 invents que han canviat el món”. Col·labora en programes de ràdio i televisió, i és autor del blog Centpeus de divulgació científica.

TRIVIACAT Ciència

Daniel Closa (Angle, 2015)

Inspirats per les tardes de diversió que ens ha proporcionat el mític joc de taula, presentem aquesta col·lecció amb la il·lusió de portar als llibres el millor dels jocs de preguntes i respostes. Com que les regles no són les mateixes jugant a la taula que llegint un llibre, i jugar en grup no té res a veure amb jugar tot sol, la nostra versió és una mica diferent: no hi tauler, ni daus, ni formatgets, només tu i els teus coneixements.

L’estructura és molt senzilla: una pregunta amb diverses possibilitats de resposta, però només una és la correcta. Fixa-t’hi bé i mira d’encertar-la! De tota manera, l’encertis o no, el més important és que trobaràs el perquè de cada resposta explicat de manera divertida i amena per autors que saben de què parlen.