Jair Domínguez (Barcelona,1980) és periodista, guionista i escriptor. Com a guionista, ha escrit per a ‘Buenafuente’, ‘Polònia’, ‘Crackòvia’, ‘Minoria absoluta’ i també per a cinema i publicitat. És autor de ‘Jesucrist era marica’, ‘Hawaii Meteor’, ’99 coses que hem d’aniquilar si volem ser independents’ (Ara Llibres, 2013) i ’99 personatges que has de conèixer per entendre el món’. Actualment, és un dels components del programa ‘La segona hora, de RAC1’. També escriu articles d’opinió a fotlipou.com, ‘Time Out’, ‘Esguard’ i ‘Ara Girona’.

99 personatges que has de conèixer per entendre el món

Jair Domínguez (Ara llibres, 2015)

Cansat de les xifres, les dates, els cognoms i els títols que et fa memoritzar el teu professor d’història o que repeteix incansablement la televisió? Oblida’t de tot això i prepara’t per conèixer el món real, el de la sang, el fetge i el sucar-hi pa, a través de les anècdotes més absurdes d’alguns dels personatges més interessants que ha donat aquest planeta. Potser no aprovaràs l’examen ni guanyaràs cap concurs, però tindràs temes de conversa per a la resta de la teva vida.

Assassins, pintors, estrelles del rock, pirates, homes de negocis, viatgers del temps, presidents, monarques o gigolós. Per bé o per mal tots ells formen part de la història de la humanitat i les seves vides han estat fabuloses i patètiques, sanguinolentes i ferotges, sublims i ridícules. Potser no som dignes de jutjar-les, però sí de recordar-les.