Jaume Fàbrega va néixer a Vilavenut el 1948. Ha impartit un curs de Doctorat sobre Alimentació Mediterrània a l’Hospital Germans Trias i Pujol, i pronuncia conferències sobre enogastronomia arreu de Catalunya, el País Valencià, la Franja, les Balears, la Catalunya Nord, França i Itàlia.

Ha publicat més de 65 llibres i ha estat traduït a l’anglès, al francès i a l’espanyol. És considerat el primer escriptor gastronòmic de la Mediterrània, amb una manera innovadora de presentar la cuina com un patrimoni cultural, en què combina la llengua, l’antropologia, la literatura, la història, la geografia i també els viatges.
Col·labora en diversos mitjans, com El Temps o Diari de Girona, així com en mitjans digital, i és present a la xarxa amb tres blocs: Bona vida, Gastronomia Catalana, Catalan Cooking. Ha obtingut diversos premis d’assaig i de gastronomia, entre ells el Gourmand World Coockbook Awards en set ocasions!

Al Mercat de Nadal del Llibre presentarà l’obra realitzada conjuntament amb Enric Herce, ‘L’odissea culinària’, un llibre que proposa un viatge imaginari a través de set menús del nord d’Àfrica, amb receptes clares, fàcils i detallades.