Joan Yago (Barcelona, 1987) és un dramaturg català. Tot i néixer a Barcelona, va passar casi tota la seva infància i joventut a Palma, on va estudiar interpretació. L’any 2006 es traslladà a Barcelona per a estudiar Direcció Escènica i Dramatúrgia a l’Institut del Teatre, on es graduà el 2012. Poc temps abans de graduar-se va co-fundar amb uns companys de professió la companyia teatral La Calòrica.
Durant els últims anys, ha centrat la seva energia en la companyia. El seu primer espectacle ‘Feísima enfermedad y muy triste muerte de la reina Isabel I’ va guanyar el Premi del Jurat i del Públic al X Festival Escènia de Foios. Entre els més de deu espectacles amb els que compta actualment la companyia podem destacar ‘La Nau dels Bojos’ (Premi Adrià Gual 2012) o ‘Buf’ (Premi Quim Masó 2014). La seva darrera posada en escena, ‘Els Ocells’ (Temporada Alta, 2018), ha estat un èxit de crítica.

La col·lecció teatral ‘Dramaticles’ de l’Editorial Comanegra i Institut del Teatre Publicacions publica ara el seu text més exitós: ‘Fairfly’, Premis Butaca al Millor Text i Millor Espectacle de Petit Format 2018, Premi Max al Millor Text Revelació 2018 i Premis de la Crítica de Barcelona al Millor Espectacle de Petit Format 2018.

He compaginado mi trabajo en La Calòrica con encargos, adaptaciones de clásicos y novelas, así como a otros trabajos más personales; atreviéndome algunas veces a dirigir yo mismo mis textos. También he sido profesor de interpretación y escritura teatral en Eòlia i Elisava (Barcelona).