Laia Pont Diez és enginyeria tècnica agrícola en l’especialitat d’indústries alimentàries. La seva experiència en botigues i distribuïdores de formatges artesans, li ha donat l’oportunitat de conèixer molts formatges i també els seus elaboradors. L’assistència a diversos cursos sobre formatgeria i seguretat alimentària a fires d’arreu d’Europa fan que per allà on passi olori formatges i visiti formatgeries. Des del 2005 realitza tasts de formatges a domicili, en els quals comparteix la seva gran passió en un ambient íntim i relaxat.

Natàlia Nicolau Villellas és enginyera tècnica agrícola i doctora en Tecnologia d’Aliments per la Universitat Autònoma de Barcelona. El desenvolupament de diversos projectes de recerca i innovació en el sector formatger li ha permès obtenir una visió global del sector. Forma part de la docència en la Formació Continuada per al Sector Formatger Artesà de Catalunya (ECA dels Pirineus) i dels cursos d’elaboració de formatge artesà a Torre Marimón-IRTA. La seva curiositat per altres cultures la fa viatjar a través dels formatges. És una amant incondicional del formatge, en gaudeix i transmet aquesta afició al seu voltant.

Formatges. Els 50 millors de Catalunya

Laia Pont i Natàlia Nicolau (Cossetània, 2015)

Tenim la sort de viure en un indret on els formatges artesans tenen un elevat nivell de qualitat molt valorat internacionalment, però que encara compta amb una difusió reduïda entre nosaltres mateixos. En aquest recull hi trobaràs els millors formatges d’una selecció de 50 formatgeries de Catalunya. Totes elles ens desperten admiració per la seva forma de fer, pel seu entorn, o bé pels formatges elaborats des d’una forma més tradicional a una de més atrevida. Totes les formatgeries tenen un motiu per a ser escollides i anomenades en aquest llibre. Els formatges han estat classificats en 5 categories que defineixen el seu tarannà atesa la personalitat de formatger i formatge. Esperem que arribeu a gaudir del paisatge i natura que aquests formatges representen i desitgem que us n’enamoreu tastant ni que sigui un bocinet del que per a nosaltres signifiquen.