Laia Soler (Lleida, 1991) és periodista especialitzada en creació literària, escriptora de literatura juvenil i realisme màgic. Va estudiar periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona i s’ha especialitzat en creació, correcció literària i edició.
Va començar a mostrar interès per la literatura encara en la infantesa i va acabar la seva primera novel·la amb només 17 anys. El seu primer reconeixement com a escriptora va arribar el 2009, quan va formar part de la llista d’honor del Premi Jordi Sierra i Fabra amb la seva novel·la ‘Immortal’. El 2013 va ser la guanyadora de la primera edició del Premi Literari La Caixa/PLATAFORMA gràcies a la seva novel·la, la seva primera publicació editorial, ‘Els dies que ens separen’. Des de llavors, ha compaginat la seva trajectòria com a escriptora amb treballs de redacció en diversos mitjans com La Vanguardia, Catalunya Gastronòmica o la revista digital Off the record.
És l’autora també de Heima es hogar en islandès, Nosotros después de las doce i Tú y yo después del invierno. Les seves novel·les han rebut crítiques molt positives tant per part de blogs literaris amateur com per part de mitjans especialitzats. La sèrie ‘Avui serem’ (La Galera) és la seva primera incursió en la literatura infantil.