Lyona Ivanova és el pseudònim de Marta Puig (Esparreguera, 1979), una il·lustradora, dissenyadora gràfica i de moda, fotògrafa i artista multidisciplinària catalana, coneguda sobretot com a directora de videoclips de grups musicals. Llicenciada en Direcció de cinema a l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC) ha realitzat curts i videoclips per a Love of Lesbian, The New Raemon, Lori Meyers, Amaral, Leiva o Zahara, entre d’altres, així com anuncis publicitaris.
És una artista polifacètica que ha il·lustrat llibres infantils i per a adults, s’ha dedicat al disseny gràfic d’agendes, bosses, samarretes, roba per nadons, etc. i és la responsable de les animacions i videoart de l’obra de teatre ‘La dona vinguda del futur‘. És molt activa a les xarxes socials, on es va donar a conèixer a través primer de Fotolog i actualment d’Instagram.
‘Sex¡oh‘!‘Mi revolución sexual‘ (Random Comics, 2019) és el llibre en el qual, a través de la seva experiència personal, il·lustrada per la seva mà, parla sobre sexualitat, educació sexual, plaer i poder.