Maria Mercè Roca (Portbou, Alt Empordà, 1958). Com a escriptora es dóna a conèixer amb el recull de narracions ‘Sort que hi ha l’horitzó’ (1986), premi Víctor Català. Posteriorment passa a escriure novel·la amb ‘Els arbres vençuts’ (1987), ‘El present que m’acull’ (1987), premi Josep Pla, ‘Perfum de nard’ (1988), ‘La casa gran’ (1991), ‘Greuges infinits’ (1992), ‘Cames de seda’, premi Sant Jordi 1992, ‘L’àngel del vespre’ (1998), ‘Temps de perdre’ (1999), ‘Delictes d’amor’, Premi Ramon Llull 2000, ‘L’últim tren’ (2003), i ‘Els dies difícils’ (2005),També ha conreat la literatura juvenil a ‘Com un miratge’ (1988) o ‘El llop Pepito’ (2006); i fins i tot, el guió de sèries televisives com ‘Secrets de família’, emès per TV3. Té obra traduïda a l’alemany, al castellà, a l’èuscar, al francès i al neerlandès. És sòcia de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana.

En el Mercat de Nadal presentarà ‘Nosaltres, les dones’,  un passeig literari per les sis edats de la vida, l’autora de ‘Cames de seda’ ens recrea, amb la delicadesa que li coneixem i la precisió d’un cirurgià, els neguits i esperances d’un seguit de dones potents.

Nosaltres, les dones és un recull de contes cosits amb un fil conductor que els relliga com un brodat: les protagonistes són sempre dones, de nenes a velles. Amb coratge i confiança, però també amb dubtes i somnis. Són les heroïnes quotidianes de les seves pròpies vides, autèntics pals de paller.

Des que neixen fins a la mort, Maria Mercè Roca enfila un conjunt d’històries sorprenents, dolces a vegades, àcides i potser amargues d’altres, com la vida mateixa.