Marina Espasa (Barcelona, 1973) és autora de dues novel·les: La dona que es va perdre (Empúries, 2012), que va ser finalista del Premi Crexells, i El dia del cérvol (L’Altra Editorial, 2016), per a la redacció de la qual va gaudir d’una estada a la residència d’escriptors Ledig House, a l’Estat de Nova York.
 
Des de 2016, és la Directora de l’Oficina UNESCO Barcelona Ciutat de la Literatura de l’Ajuntament de Barcelona, des d’on desplega polítiques públiques per al foment de la literatura a la ciutat.
 
Ha traduït de l’anglès al català, a més de l’assaig «Caminar» d’H.D. Thoreau, novel·les de Tom Wolfe i J.W. Polidori i assajos de Jonathan Franzen, Richard Sennet o Rebecca Solnit, així com novel·les juvenils del francès i el portuguès i obres de teatre de l’italià.
 
És crítica literària del diari ARA i, des de 2012, membre del jurat del Premi Documenta, adreçat a escriptors de menys de 35 anys. Dóna classes de literatura a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès.
 
Entre 2002 i 2011, va formar part de l’equip que produïa els programes literaris “Saló de lectura”, de BTV, i “L’hora del lector”, de Televisió de Catalunya, on va elaborar reportatges, va col·laborar en pantalla recomanant llibres i va arribar a dirigir i presentar el programa l’any 2006.
 
És llicenciada en Filologia Romànica per la Universitat de Barcelona.