Màrius Serra (Barcelona, 1963) és escriptor. Les seves creacions giren al voltant de la literatura, la comunicació i el joc. Ha publicat més de vuit mil mots encreuats, tres milers llargs d’articles, catorze llibres de narrativa i set de ludolingüística. Les seves obres han estat traduïdes al castellà, l’italià, el romanès, el coreà i, parcialment, a l’alemany i l’anglès.
La seva obra literària, guardonada amb diversos premis –Ciutat de Barcelona, Serra d’Or, Lletra d’Or, Ramon Llull o Sant Jordi–, comprèn novel·les com ‘Mon oncle‘, ‘Farsa‘, ‘De com s’escriu una novel·la‘, ‘Plans de futur‘, ‘La novel·la de Sant Jord‘i; relats com ‘La vida normal‘, assajos com ‘Verbàlia‘ i llibres tan personals com ‘Quiet‘, en el qual retrata la vida al costat del seu fill amb discapacitat. També és autor, amb Oriol Comas, de la capsa de Jocs Reunits Verbàlia, del Joc de l’Enigmàrius i dels jocs portàtils de la D.O. Verbàlia.
Aquest 2019 publica ‘Jugar-s’hi la vida‘ (Ara Llibres) amb l’expert en jocs Oriol Comas com a personatge principal, una novel·la que amb el característic sentit de l’humor de l’autor constitueix un elogi del joc pel joc davant del joc pel guany.