És escriptor, llicenciat en Filologia Anglesa i membre de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans. Les seves creacions giren al voltant de la literatura, la comunicacií i el joc.

La seva obra literària, guardonada amb diversos premis -Ciutat de Barcelona, Serra d’Or, Lletra d’Or, Ramon Llull o Sant Jordi-, comprèn novel·les com ‘Mon oncle’, ‘Farsa’, ‘De com s’escriu una novel·la’ o ‘Plans de futur’; relats com ‘La vida normal’, assajos com ‘Verbàlia’ i llibres tan personals com ‘Quiet’, en el qual retrata la vida al costat del seu fill amb discapacitat. També és autor, amb Oriol Comas, de la capsa de Jocs Reunits ‘Verbàlia’, del Joc de l”Enigmàrius’ i dels jocs portàtils de la D.O. Verbàlia. Fa els mots encreuats de La Vanguardia des de l’1 de juliol de 1990.

Els millors mots encreuats & los mejores crucigramas

Màrius Serra i Jordi Fortuny (Ara Llibres, 2015)

Veïns de pàgina des de fa 25 anys, ara i per primera vegada els dos creadors de mots encreuats més importants del país reuneixen una selecció dels seus millors enginys en un sol volum que serà una delícia per als seus seguidors. Un llibre que recull els 100 millors mots encreuats de Màrius Serra, entre els quals es troben absolutes joies i rareses del gènere; i els 100 millors mots ‘crucigramas’ de Fortuny, dels quals era fidel seguidora Ana María Matute.