Mercè Pardo Pastor (Barcelona, 1986) té un perfil clarament interdisciplinari; els seus estudis en Humanitats i màster d’Estudis comparatius: art, literatura i pensament a la Universitat Pompeu Fabra, així ho expliciten. La filosofia, la música i la literatura, sens dubte, han estat els tres eixos principals de la seva trajectòria.
Pel que fa als coneixements musicals va començar de ben petita tocant el piano i més tard va continuar al Conservatori Municipal del Bruc, on es va graduar en cant líric. Com a mezzosoprano, va completar els seus estudis al Conservatori del Liceu fent cursos de perfeccionament amb l’Oriol Rosés, al Col·legi del Teatre d’interpretació amb en Jordi Godall i cursos extensius de la tècnica cos-art amb la Carme Ciuró. Al costat de la pianista Myriam López ha impulsat el seu projecte artístic-musical més recent, Quars Duo.
En l’àmbit de la literatura, amb disset anys, va ser la guanyadora dels Jocs Florals de Barcelona amb el conte titulat ‘Història d’un desamor’. La necessitat d’aprofundir en la tècnica narrativa l’ha portat a L’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès en l’especialitat de conte.
Des de 2008 fins a l’actualitat exerceix com a tutora i professora de Filosofia i Història de la música a l’Escola Súnion de Barcelona. També combina la seva activitat docent puntualment amb la de conferenciant.
‘Pell’ (Voliana Edicions, 2019) és el seu primer llibre de contes; un projecte que va sorgir de les idees compartides en els cursos de filosofia impartits per la filòsofa Marina Garcés a la llibreria La Central de Barcelona, i que va construir plenament a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès.