Noe Gaya és un exemple de superació. Quinze anys després d’un accident que canvià la seva vida, aquesta jove de l’Espluga de Francolí decidí explicar la seva història en un llibre, “El camí de la Papallona”, amb el qual vol transmetre la seva actitud positiva i optimista. Noe Gaya lidera també un altre projecte: les pedres de la felicitat. “Un fisioterapeuta, Xavier Moreno, li va proposar pintar pedres, on hi dibuixem una papallona”, explica la mare, qui l’ajuda en aquesta tasca. Es tracta d’una iniciativa basada en l’amistat: muntanyencs d’arreu del país com Killian Jornet o s’enduen les pedres de la Noe a diferents racons del món, transportant els seus valors de superació allà on ella potser mai podrà arribar.

El camí de la Papallona

Noe Gaya (Stendhal, 2015)

La nit del 27 de maig de l’any 2000 la Noe i el seu cosí Marc van tenir un accident quan sortien en un cotxe un dissabte per la nit. Aquell accident acabaria amb la vida del Marc i canviaria la de la Noe per sempre.

En aquest llibre, Noe Gaya explica en primera persona la seva història, un exemple de superació i un cant a la vida. En paraules de la pròpia autora “Aquest és el meu primer llibre, no tinc més experiència. Tot i que he tingut algun moment de nostàlgia, aquest llibre m’ha ajudat a veure la vida d’una manera més positiva”.