Neix a Martorell el 27 d’abril del 1975. Passa per l’escola d’arts plàstiques Ca l’Oller de Martorell, l’Ea Serra i Abella de l’Hospitalet de Llobregat i la facultat de Belles Arts de Barcelona. Cap al 2004, després d’uns anys on fa de tot i res, comença la carrera com a il·lustrador professional. Dins de l’equip de Malet&Co ha treballat amb editorials com Teide, Barcanova, La Galera, Randomhouse, Cruïlla o Animallibres. En premsa ha col·laborat amb Jot Down, TimeOut i La Vanguardia. Ha fet treballs discogràfics amb artistes com Roger Mas, Llibert Fortuny (Triphasic), Final Step o Nu-b. L’editorial Tria Llibres l’ha requerit recentment per exercir-hi de director d’art. Tot i això, el polifacètic Oriol també fa feines d’il·lustració, i desenvolupa el que en diem il·lustració personal. Sens dubte, de tot l’equip és qui encara els projectes amb un estil sense cap clixé estètic que el pugui condicionar.
Assegura que els referents que té no són gràfics, sinó literaris i musicals. Els dibuixos de l’Oriol beuen més de l’obra de Boris Vian o Charles Mingus que de cap artista plàstic.

Un cel de plom

Carme Martí (Angle, 2015)

Nova edició il·lustrada d”Un cel de plom’, la vida novel·lada de Neus Català. Tres anys després de la seva publicació i després d’haver arribat a la cinquena edició d’ Un cel de plom, l’autora de la vida novel·lada de Neus Català, Carme Martí, i l’editorial Ara Llibres celebren els cent anys de la supervivent catalana del camp d’extermini de Ravensbrück amb una edició acompanyada del talent de set il·lustradors: Paula Bonet, Carmen García Huerta, Erika Kuhn, Oriol Malet, Joan Mateu, Marc Pallarès i Perico Pastor han posat en imatges algun dels fragments del llibre. ‘Un cel de plom’ reivindica el paper de les dones en la lluita contra el feixisme i la seva memòria a través del testimoni de Neus Català.