Takayuki Maejima (Tòquio, 1983) és il·lustrador i dissenyador gràfic. S’ha fet cèlebre a les xarxes socials amb el seu projecte de dibuix al natural “Everyday I draw Barcelona”. De traç ràpid i precís, és un il·lustrador a qui li agrada treballar al carrer. És directe, constant i espontani. El seu primer treball a l’Editorial Mediterrània és “¡Pintemos! La Alhambra”. La idea d’ “Everyday I draw Barcelona” va sorgir a l’estiu de 2012, quan va haver de viatjar al Japó per temes personals. El senyor que regenta la copisteria on compra els materials li va regalar un quadern i li va dir: “Esto no es para tener, es para rellenar”. Aleshores se li va ocórrer la idea d’”omplir” aquell quadern dibuixant cada dia. La primera il·lustració la va fer a l’aeroport de Barcelona. Així va començar tot. Comença a estudiar disseny gràfic a Milà, el 2006. Atret per l’obra de Gaudí i després d’haver intentat cursar l´últim any a Barcelona, es va instal·lar el 2008. Confesa que ja dibuixava de petit, a la guarderia i al col·legi: “Mis dibujos no se parecían a los de los otros niños y me resultaba incómodo que todo el mundo dijera que dibujaba muy bien, así que a veces dibujaba mal aposta. Cuando mi madre me llamaba para comer, mi respuesta siempre era la misma, ‘después de terminar el dibujo.”

Normalment fa servir el seu nom artístic Takast. L’origen d’aquest nom ve d’un projecte que va engegar amb un amic al Japó. És una combinació de Takayuki i Takahiro. A la seva web http://takast.com/ es poden veure treballs de disseny gràfic, vídeo i disseny de samarretes.

¡Pintemos! La Alhambra

Takayuki Maejima (Editorial Mediterrània, 2015)

Presentem un nou llibre per pintar de la col·lecció ” Pintem!”, protagonitzat pels elements més destacats de l’Alhambra de Granada: el pati de la Sèquia i el dels Lleons, les rajoles, les pintures de la sala dels Reis, el palau de Comares … El llibre inclou una doble pàgina d’adhesius.