Xavier Bosch va néixer a Barcelona el 1967. Autor de les novel·les ‘Se sabrà tot’, Premi Sant Jordi 2009 i llibre més venut del 2010; ‘Homes d’honor’ 2012; i ”Algú com tu’, Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull 2015.

Anteriorment, havia publicat els reculls de contes ‘Jo, el simolses’ (1992) i ‘Vicis domèstics’ (1998), i la novel·la breu ‘La màgia dels reis’ (1994). Periodista de llarga trajectòria, ha estat creador de formats audiovisuals d’èxit com ‘Alguna Pregunta Més’, ‘El món a RAC 1’ o ‘El gran dictat’. Ha estat cap de programes de RAC1, director de l’Avui’,del documental ‘La fleur’ i de l’Àgora de TV3. Actualment és articulista i membre del consell editorial de l’Ara.

Algú com tu

Xavier Bosch (Edicions 62, 2015)

“Van resseguir la rue de Seine gairebé sense veure el carrer, pendents com estaven l’un de l’altre. El JeanPierre, cicerone amb ganes d’agradar, explicava curiositats del barri que ella escoltava en silenci. Allà on la vorera es feia més estreta, va semblar-li que, sense voler, es fregaven les mans. Pell amb pell. I va tenir una esgarrifança. Van trencar per la rue de Buci, atapeïda de turistes asseguts a les terrasses amb ombra, i de seguida van ser al boulevard Saint-Germain”. El Jean-Pierre Zanardi, galerista a la Rive Gauche, és un esperit lliure. La Paulina Homs, de vida tranquil·la i familiar a Barcelona, arriba a París per al casament de la seva cosina.