Xavier Gassió treballa des de 1993 en el Grup Planeta com a director d’Estratègia de Continguts desenvolupant projectes editorials i audiovisuals. Director i guionista de la sèrie de televisió “Los años del NO-DO” i productor de la sèrie “El camino de la libertad” ha dissenyat format televisius i dirigit talk shows per a Radio Televisión Española com ara “Peligrosamente juntas”, “La palmera” i “Directe al dos” o l’espai d’entrevistes setmanals “Portes endins”. És co-fundador de l’Associació de Fotògrafs Professionals de Premsa de Catalunya i col·laborador habitual de nombrosos mitjans de premsa. “La sombra de Evita” és el seu primer llargmetratge cinematogràfic com a realitzador i guionista.

Cuando éramos felices y todo era una fiesta. Reviviendo los 80 

Xavier Gassió (Planeta, 2015)

Aquest llibre és un recorregut exhaustiu a través de l’època dels 80 a Espanya. Uns anys d’optimisme, plens d’un estímul creatiu i explosiu, amb tant afany d’experimentar que el país va meravellar a propis i estranys amb tot el que va assolir sense un esforç aparent. A través de 10 capítols temàtics, Xavier Gassió aconsegueix tornar al lector el més representatiu dels 80, apel·lant a la nostàlgia i als records més entranyables compartits per una generació.

Inclou centenars d’imatges inèdites en color, que fan d’aquesta obra un sorprenent testimoni gràfic entorn a l’època més daurada de la recent història d’aquest país.