Una carta al pare llargament ajornada amb Toni Soler i Sílvia Cantos

Acompanyat de la Sílvia Cantos, Toni Soler presentarà el seu últim llibre, 'El tumor', en una xerrada molt emotiva. 'El tumor' és un llibre de dol. O potser és un llibre sobre el no-dol: una confessió sobre el dolor llargament reprimit. És un relat escrit en pocs mesos però covat durant més de trenta anys, perquè la pèrdua dels pares –per sort– és una absència que no s’omple mai del tot.

Sala de Màquines, Escenari Manuel de Pedrolo 16.05h


Rere l'esquerda - Espectacle Litterarum

Escoltar la vida que ens parla darrere les façanes de cases deshabitades. Respirar les esquerdes, habitar-se i deshabitar-se. Un espectacle musical i literari amb la veu d’Alessio Arena i la poesia de Sònia Moll en diàleg amb el llenguatge visual.

Residència Litterarum 2018

Sala de Màquines, Escenari Manuel de Pedrolo, 20.25h


Com adaptar-se a un món volàtil amb Francesc Torralba

Aspirem a tenir més followers, lluitem contra el pas del temps i pensem que la nostra vida és plena perquè estem constantment ocupats. Els valors tradicionals es descomponen, el món polític, social, econòmic, religiós i cultural es desfà i ens sentim vulnerables i frustrats, perquè tot canvia vertiginosament i ens preguntem què és el que es manté sòlid en un món en transformació. Amb el seu to divulgatiu, el filòsof Francesc Torralba fa un diagnòstic de la societat actual i de com l’individu s’ha d’adaptar per viure en un món dominat per la incertesa, la hiperacceleració i l’excés d’informació. Acompanyat de Bernat Puigtobella, parlaran d’aquest ‘Món volàtil’.

Sala de Màquines, Escenari Manuel de Pedrolo, 19.45h


La Barcelona del segle IX amb Enric Calpena, Juan Francisco Ferrándiz i Joan Safont

Enric Calpena, autor d’‘El dia en que Barcelona va morir’, ambientada en la Barcelona del segle X, Juan Francisco Ferrándiz, amb el seu darrer llibre ‘La tierra maldita’, història de la Barcelona del segle IX, i Joan Safont composaran una taula rodona en que parlaran de la històrica Barcelona. Com vivien els barcelonins en aquella època? Com la novel•la històrica ens pot ajudar a entendre millor i d’una forma més amena què va succeir en el passat? Aquests dubtes i més els resoldrem conversant amb l’Enric Calpena, el Juan Francisco Ferrándiz i el Joan Safont.

Sala de Màquines, Escenari Manuel de Pedrolo, 19.10h


Periodisme i ràdio amb Antoni Bassas i Maiol Roger

Bon dia, són les vuit! El programa de ràdio que Antoni Bassas va portar a l’excel•lència durant tretze anys i que va acompanyar als oients en molts matins, serà el tema de conversa entre Antoni Bassas i Maiol Roger per parlar de periodisme i ràdio. Enguany, Bassas ha publicat un llibre on recull la memòria d’un dels programes de ràdio més recordats i enyorats pels catalans.

Sala de Màquines, Escenari Manuel de Pedrolo, 18.40h


Trencar silencis amb Paula Bonet i Natza Farré

El feminisme és un moviment social que va néixer fa més de cent anys, però no va ser fins molts anys després que va tenir ressò. Amb la creació d’organitzacions i gràcies a les reivindicacions del dia a dia, la lluita feminista ha anat en augment i, actualment, és un dels moviments socials més importants arreu del món. Paula Bonet i Natza Farré conversaran en clau feminista per trencar un silenci que ja ha durat massa temps.

Sala de Màquines, Escenari Manuel de Pedrolo, 18.05h


Records d'infància amb Roser Capdevila i Pilarín Bayés

Un, dos, tres, les tres bessones! Roser Capdevila i Pilarín Bayés mantindran una tendra conversa per parlar dels records d’infància, tant els seus com els nostres, doncs les seves il•lustracions han estat amb tots nosaltres des de fa anys. Pilarín Bayés presentarà el darrer llibre que ha publicat, en el qual il•lustra la seva vida.

Sala de Màquines, Escenari Manuel de Pedrolo, 17.35h


L'humor canalla amb Rodrigo Septién i Álvaro Pascual

Creadors d’entreteniment, amb música i il•lustració, Pascu y Rodri presentaran el còmic ‘Destripando la Historia. Los mayores villanos’, on recullen en clau humorística l’origen dels personatges més vils i deslleials, entre d’altres adjectius, de la història. Amb gairebé un milió de seguidors a Youtube, Rodrigo Septién i Álvaro Pascual estaran presents al Mercat per entretenir-nos amb el seu humor canalla.

Sala de Màquines, Escenari Manuel de Pedrolo, 17.05h


Jam d'escriptura

El col•lectiu Escritura en Vivo realitzarà una sessió d’escriptura improvisada amb música en viu. Si vols estar prop de la creativitat i la improvisació, no fallis en aquesta cita on podràs escoltar bona música i, sobre tot, veure l’enginy literari en directe: les històries es crearan al teu voltant.

Escriuen: Marcos Xalabarder, Isa García, Ingrid Garasa i Inés Macpherson
Música: José Santos (didgeridoo i flauta travessera) i Mar Loi (hang)
Presenta: Dani Orviz

Amb la col·laboració del col·lectiu Escritura en Vivo (https://escrituraenvivo.org/)

Sala de Màquines, Escenari Manuel de Pedrolo, 15.30h


L'amor per la sàtira amb Sergi Pàmies i Màrius Serra

Sàtira humorística o sàtira crítica? O ambdues? ‘L’art de portar gavardina’ és l’última peça de sàtira que ens regala Sergi Pàmies. Bé, no ens la regala literalment, sinó que ens fa una ofrena literària amb la que gaudir, i acompanyat de Màrius Serra ens delectaran amb el toc d’humor característic de tots dos.

Sala de Màquines, Escenari Manuel de Pedrolo, 13.15h