Clàssics de l’erotisme, més moderns que mai amb Xavier Pàmies, Albert Nolla, Sergi Grau i Sam Abrams

L’alliberament sexual sempre ha estat una representació de l’art. Sovint, el sexe, l’erotisme i, fins i tot, la insinuació han estat censurats, però els temps han canviat i tot aquest art està entrant amb força en la actualitat. ‘Eros gai’, ‘Fanny Hill’, la ‘Vita sexualis’ de Mori Ogai... són algunes de les obres recuperades i de les que en parlarem el dia del Mercat.L’alliberament sexual sempre ha estat una representació de l’art. Sovint, el sexe, l’erotisme i, fins i tot, la insinuació han estat censurats, però els temps han canviat i tot aquest art està entrant amb força en la actualitat. ‘Eros gai’, ‘Fanny Hill’, la ‘Vita sexualis’ de Mori Ogai... són algunes de les obres recuperades i de les que en parlarem el dia del Mercat.

Sala de Bàscules, Escenari Pompeu Fabra, 20.00h


Una mirada contemporània a Mary Shelley i Frankenstein amb Ricard Ruiz Garzón i Rosa Rey

Dos-cents anys després de la primera publicació de Frankenstein, Mary Shelley, la seva creadora, està en boca de tothom. Aquella història, considerada la primera història de ciència-ficció, va sorgir una nit d’estiu en que Shelley es va reunir amb Lord Byron, Percy Shelley i John Polidori per escriure històries de terror, i és narrada per Ricard Ruiz Garzón des d’una visió contemporània.

Sala de Bàscules, Escenari Pompeu Fabra, 19.30h


La recerca de la veritat amb Care Santos i Sílvia Cantos

Care Santos, guanyadora del Premi Nadal 2017, presenta la seva darrera obra, ‘Tot el bé i tot el mal’, on una dona dedicarà molts esforços per entendre les raons que van dur al seu fill de 17 anys a intentar suïcidar-se. Care Santos mostra la recerca de la veritat com un camí difícil i feixuc, una representació dura però realista de les cerques vitals.

Sala de Bàscules, Escenari Pompeu Fabra, 19.00h


Noves veus de la novel·la amb Eva Baltasar, Marta Orriols, Marta Carnicero, Laura Pinyol i Clara M. Clavell

Cinc escriptores revelació ens explicaran la seva història i com han entrat en el món de la novel•la i per què. Marta Carnicero va fer la seva estrena l'any 2016 amb 'El cel segons Google', obra que ha estat traduïda recentment al castellà. ‘El risc més gran’ és l’obra amb la que s’inicia Laura Pinyol i podria ser perfectament el títol d’aquesta xerrada, per la dificultat de fer una primera novel•la. Amb ‘Permagel’, llibre revelació del Sant Jordi d’enguany, escrit per Eva Baltasar, tindrem ganes de romandre eternament en la literatura i amb la Marta Orriols aprendrem a parlar amb les plantes que ens envoltaran el dia del Mercat.

Sala de Bàscules, Escenari Pompeu Fabra, 18.15h


Cluedo literari amb Margarida Aritzeta, Ramona Solé i Raquel Gámez

Has llegit molts llibres? Ets un expert en literatura? Vine a demostrar-ho al Cluedo literari! Un concurs en que Margarida Aritzeta, Ramona Solé i Raquel Gámez et posaran a prova llegint inicis de novel•la i n’hauràs d’esbrinar el final. El guanyador rebrà un magnífic premi!

Sala de Bàscules, Escenari Pompeu Fabra, 17.40h


Per què és tan atractiva la venjança? Amb Carme Riera i Sebastià Bennasar

Tothom diu que deixar-ho córrer és la millor opció, però la venjança acaba sent molt més atractiva, una font de motivació. El llibre de Carme Riera, ‘Venjaré la teva mort’, s’ajuda de la ficció per mostrar aquesta alliberació, que tant pot ser positiva com negativa.

Sala de Bàscules, Escenari Pompeu Fabra, 17.05h


Movem-nos i eduquem en salut amb Anna Puig, Javier Peña, Joan Arumí i Joan Rusiñol

Descobrirem maneres fàcils de dur una vida més saludable i d'introduir aquests hàbits en els nostres fills. Movem-nos més, fem-ho en família i fem-ho divertit. En parlaran Anna Puig, Javier Peña, Joan Arumí i Joan Rusiñol (Eumo Editorial).

Sala de Bàscules, Escenari Pompeu Fabra, 16.30h


Rusiñol, entre París i Barcelona amb Raül Garrigasait i Joan Safont

Col•loqui en el que es parlarà de Santiago Rusiñol, escriptor i pintor català que tenia un peu a París i l’altre a Barcelona. D’ell en parlaran Joan Safont i Raül Garrigasait, qui ha publicat enguany un llibre sobre Rusiñol, ‘El fugitiu que no se’n va’.

Sala de Bàscules, Escenari Pompeu Fabra, 16.00h


La gastronomia de la Mediterrània amb Enric Herce i Jaume Fàbrega

El xef Enric Herce i l’escriptor i historiador Jaume Fàbrega presentaran el llibre que han escrit en col•laboració, ‘L’odissea culinària’, on recullen receptes culinàries del nord d’Àfrica i ens aproparan la gastronomia del Mediterrani a casa nostra.

Sala de Bàscules, Escenari Pompeu Fabra, 15.30h


Tècniques narratives per aprofundir en les nostres lectures amb Laia Aguilar de l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès

En el segon taller literari del dia, aprendrem tècniques fonamentals per llegir amb perspectiva i profunditat, per anar més enllà de les paraules i extreure el transfons de les nostres lectures.
Aquesta activitat es farà amb la col•laboració de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès.

Sala de Bàscules, Escenari Pompeu Fabra, 13.00h