Què passa amb l’oferta de llibres en català? Amb Anna Fernández, Joan Sala i Tomeu Martí

Joan Sala, editor de Comanegra i president de la Setmana del Llibre en Català, Anna Fernández, llibretera a la Temerària de Terrassa, i Tomeu Martí, membre de la junta executiva de la Plataforma per la Llengua, parlaran de la situació actual dels llibres en català. Hi ha suficient oferta per la demanda existent? Quina és la visibilitat actual dels llibres en català? Quines mesures polítiques podrien dur-se a terme per a fomentar la lectura en català? Aquestes i altres qüestions quedaran resoltes.

Sala de cocció, Escenari Raimon Panikkar, 20.00h


Els llibres, inspiració de les sèries actuals amb Toni de la Torre, Xavier Pàmies, Clàudia Maluenda i Vicky Hidalgo

Joc de Trons, House of Cards, Dexter, La Catedral del Mar... són uns dels exemples més representatius de llibres que han estat inspiració per a sèries televisives. Amb l’apogeu actual de les sèries, realitzarem una taula rodona amb l’expert en sèries Toni de la Torre, el traductor Xavier Pàmies, Clàudia Maluenda, de Tàndem Entertainment, i Vicky Hidalgo, de Ediciones Minotauro, per parlar del impacte que estan tenint els llibres en el sector audioviusal. I, també, per parlar d’’El Senyor dels Anells’, que tornarà a les pantalles en la que serà la inversió més cara en una adaptació basada en un llibre.

Sala de cocció, Escenari Raimon Panikkar, 19.30h


El passat com a resposta del futur amb Gemma Lienas i Mixa

La premiada novel•la de Gemma Lienas, ‘El fil invisible’ (Premi BBVA Sant Joan), serà presentada en el Mercat de Nadal del Llibre de la mà de la seva autora. La novel•la tracta d’una noia que estudiant a la Rosalind Franklin, científica del segle XX que va descobrir la doble hèlix de l’ADN, trobarà les respostes del seu futur.
Mixa, una de les booktubers catalanes més reconegudes, serà la presentadora de l’acte.

Sala de cocció, Escenari Raimon Panikkar, 18.55h


Les protagonistes són elles amb Maria Mercè Roca, Najat El Hachmi, Maria Carme Roca, Maria Escalas i Mª Àngels Cabré

Autores de novel•les amb protagonistes femenines molts potents ens parlaran del paper de la dona en el rol principal de les històries. Els llibres ‘Nosaltres, les dones’, de Maria Mercè Roca, ‘Mare de llet i mel’, de Najat El Hachmi, ‘El far’, de Maria Carme Roca, ‘Sara i els silencis’, de Maria Escalas, i ‘Miralls creuats. Roig/Capmany’, de Mª Àngels Cabré, seran el fil conductor d’aquesta taula rodona que es presenta molt i molt interessant.

Sala de cocció, Escenari Raimon Panikkar, 18.05h


Indrets fantàstics de Catalunya amb Joan de Déu Prats i Maria Padilla

Dels autors d’’El gran llibre de les criatures fantàstiques de Catalunya’, arriba un segon volum on es recullen els paratges màgics de la nostra geografia, ‘El gran llibre dels indrets fantàstics de Catalunya’. Joan de Déu Prats i Maria Padilla ens ensenyaran a veure d’una manera poètica aquests paisatges ocults, incògnits, imperceptibles, plens d’històries.

Sala de cocció, Escenari Raimon Panikkar, 17.35h


Com conviure millor amb els futurs adults amb Jaume Funes i Maria Climent

El futur dels joves està a les nostres mans. Jaume Funes i Maria Climent parlaran de la manera de conviure amb ells. ‘Estima’m quan menys ho mereixi... perquè és quan més ho necessito’ és el llibre en que Jaume Funes explica la relació entre pares i fills adolescents, una relació que sempre es presenta complicada però que hem d’aprendre a afrontar-la.

Sala de cocció, Escenari Raimon Panikkar, 17.05h


La ciència ficció en el còmic amb Albert Monteys, Pep Brocal i Jordi Pastor

La ciència ficció constitueix un dels gèneres més importants en el món dels còmics, gràcies al detall que ofereixen les il•lustracions. Per aquesta raó, no és d’estranyar que les navegacions interestel•lars, planetes llunyans i alienígenes tinguin una gran repercussió en els còmics. Els autors de còmic Albert Monteys i Pep Brocal han publicat recentment ‘Universo’ i ‘Cosmonauta’, respectivament, ambdues obres de l’editorial Astiberri, ens parlaran en clau futurística il•lustrada.

Sala de cocció, Escenari Raimon Pannikkar, 16.35h


Il•lustrar la quotidianitat amb Ana Oncina, EsCarolota i Aida I de Prada

Quina millor manera de representar la vida quotidiana que a través de la il•lustració. Ana Oncina, EsCarolota i Aida I de Prada ens explicaran com treballen i com ho fan per ser tan fidels a la realitat des de la il•lustració. EsCarolota ha publicat ‘ABC Feminista’ i Ana Oncina parlarà de ‘Croqueta y Empanadilla’, on il•lustren la quotidianitat al detall.

Sala de cocció, Escenari Raimon Pannikkar, 13.00h


Escriure a quatre mans amb Adrià Pujol, Rubén Martín Giraldez, Borja Bagunyà, Max Besora i Carme Fenoll

Escriure sempre ha estat considerada una tasca solitària, però què passa quan s’escriu en col•laboració? Com es treballa? Quins són els objectius? Adrià Pujol i Rubén Martín Giráldez han escrit conjuntament de manera bilingüe ‘El fill del corrector / Arre, arre, corrector’, i Borja Bagunyà i Max Besora han fet el mateix amb ‘Trapologia’. Qui millor que ells per explicar-nos com escriure a quatre mans.

Sala de cocció, Escenari Raimon Pannikkar, 12.30h


Ficció i realitat amb Andreu Martín, Sebastià Bennasar i Empar Fernández

Com explicar la realitat a través de la ficció? O, com fer de la realitat una bona història de ficció? Els escriptors Andreu Martín, Sebastià Bennasar i Empar Fernández ens resoldran els dubtes i presentaran les seves últimes novel•les: ‘L’Harem del Tibidabo, d’Andreu Martín; ‘Hotel Metropole’, de Sebastià Bennasar; i ‘La epidemia de la primavera’, d’Empar Fernández.

Sala de cocció, Escenari Raimon Pannikkar, 12.00h